Tiikerin vuosi alkoi ja UudenVuoden juhlinta on tältä erää ohi!Tulin Kiinaan samana päivänä kun UusiVuosi alkoi ja jäimme Micken kanssa Qingdaoon yöksi. Huoneemme oli 32 kerroksessa ja oli mahtavaa nähdä ilotulitteet vaihteeksi ylhäältäpäin…No…kuitenkin kun Kiinassa ollaan, niin överiksi meni tämäkin osasto ja niin sitä räiskettä jatkui kolmatta viikkoa, kunnes vihdoin sai loppunsa kuun vaihteessa…ja luojalle siitä kiitos!! 

Täällä paukkujen kanssa puljaaminen on nimittäin kokopäivä-hommaa ja lähinnä miesten harrastus ja lisäksi se aloitetaan mahdollisimman aikaisin aamusta. Ei siis riitä kahden käden sormet laskemaan niiden aamujen määrää, kun meidän perheessä on herätty ilotulitusrakettien ääniin jo ennen aamukuutta!!! Erittäin outoa sakkia nämä…
 
Kiinalaisilla on muuten äärimmäisen paljon uskomuksia ja näistä suuri osa liittyy Uuteen Vuoteen. Tämän vuoksi esimerkiksi parturiliikkeiden ei odoteta tekevän kovinkaan hyvää tulosta heti vuoden kärkeen, sillä hiuksia ei saa leikata vuoden ensimmäisen kuukauden aikana, koska uskomuksen mukaan äidin veli saattaa muuten kuolla… Samoin kotia ei saa siivota vuoden ensimmäisenä päivänä, sillä samalla voi vahingossa lakaista hyvän onnen ulos ovesta…että näin….
 
Lisäksi kiinalaisen käsityksen mukaan ihmisellä on epäonnea oman horoskooppimerkkinsä vuonna. Sitä vastaan voi kuitenkin suojautua pukeutumalla koko vuoden punaisiin vaatteisiin ja voitte vaan kuvitella, että täällä on paljon kauppoja, jossa myydään vain ja ainoastaan punaisia vaatteita!
 
Uuden Vuoden päätösjuhlat pidettiin kaupungintalon puistossa, joka on aivan meidän taloa vastapäätä. Koko puisto oli rakennettu täyteen erilaisia lavoja, joihin kaikkiin syttyi valot illan pimetessä. Pääsin myös todistamaan jännitysnäytelmää, kun erään lavan valot syttyivät tulee ja samalla lavan kankaat ja koristeet…no ei mitään….tekevälle sattuu, sanoi kiinalainen sähkömies…
 
 
Juhlinnat ovat kuitenkin tältä vuodelta ohi ja Tiikerin vuosi onnellisesti alkanut. Ohessa vielä kuva iloisista tanssijoista, jotka osallistuivat tanssikilpailuun päätösjuhlien kunniaksi.
 
 
Nyt ei muuta kuin,  
Xin Nian Hao!!!
 
- H -