Tämä työviikko meni nopeasti, koska lähdemme tänään Shanghaihin loppuviikoksi!! On kyllä mukava päästä suurkaupungin huumaan, vaikka en vielä pitkästynyt olekaan. Keskiviikkoaamuna tiedossa siis kiinalainen Health Check, joten saa nähdä kuinka kipeä sitä on sairaalasta päästyään…No, mitä sitä ei tekisi Kiinan oleskeluluvan eteen…ja komean aviomiehen: I Nöd och lust, niinkuin me valamme vannottiin Ruotsissa 090409…tiedoksi niille, jotka eivät tienneet, että minustakin on vihdoin kunniallinen nainen tehty…Jes! Meillä on myös tuttuja viikonloppuna Shanghaissa, kun Micken suomalaisia ystäviä on tulossa poikien tapaamiseen kuka Singaporesta, Pekingistä ja kuka Amsterdamista…on ne ajat muuttuneet sitten nuoruusvuosien, kun tapaamiset oli kirjastolla tai työväentalolla…ehkä 50vuoden päästä käydään kahvilla kuussa?!

Maailma muuttuu vauhdilla ja niin myös Rizhao…kun olen puhunut tämän kaupungin  länsimaistumisesta, niin havaintoni vahvistuu kohisten. Tutustuin nimittäin jo toiseen blondiin suomalaiseen kotirouvaan täällä, joten meitä kohtalotovereita on kolme!! Rizhaon omat Charlien Enkelit…heheh…Tämä ilo on kuitenkin vain väliaikaista, sillä he molemmat lähtevät täältä perheineen kotosuomeen kesällä...talking about my luck?

Nyt kuitenkin on mahdollista, että jos oikein keräämme rohkeutta, voimme mennä porukalla biitsille tuijotettavaksi ja valokuvattavaksi! Tietysti uimapukukaupan kautta…

1243170952_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Täällähän on muuten aivan upeat rannat. Uimaan ei kuitenkaan uskalla mennä, sillä täällä on haita. Rohkea mieheni kuitenkin vielä vuosi sitten täällä polski…mutta ei ehkä enää, kun näkee Peoples  DailyMailista suoran lainauksen… A super large shark, which is 4.5 meters long, 2.6 meters round and weighs 630 kilograms, was caught by fishermen in Rizhao, east China's Shandong province. Ei nimittäin uskonut kun kerroin kuulopuheista, joita korviini oli kantautunut….miehet!!!

Eilen olimme uuden ystävättäreni ja hänen kahden lapsen kanssa eläintarhassa. Kyllä täytyy sanoa, että vaikka en olekaan EU-direktiiveistä niin kauhean innoissani, niin ei olisi ollenkaan pahitteeksi tuoda niistä edes promillea tännepäin maailmaa. Niin olivat eläimet ja häkit huonokuntoisia, että olisi kettutytöillä työnsarkaa…Kovin montaa eri eläintä siellä ei ollut, mutta huonoiten lajeista käyttäytyi (odotetusti) kiinalainen homosapiens…Aaaargh!  Olisi ollut meille valkolaisille helpompaa siellä häkin sisällä, mihin käsi ei ylety…

Kivoin eläimistä oli kuitenkin koira…yllättäen…mutta mitä ihmettä se eläintarhassa teki, kysyn vaan? Vaikka ehkä kuitenkin parempi siellä kuin ravintolassa lautasella…mikä ei sekään tässä maassa täysin vierasta ole.Tyhjensinkin vesipulloni sen juomakuppiin ja vakaa tarkoitukseni on käydä jatkossa viemässä sille makkaraa kun sisäänpääsymaksukin on vain 5 paikallista örpylää (vastaa n. 50centtiä euroissa). Täytyy tietysti vaan vahtia, ettei nälkäiset työntekijät nappaa makkaroita koiraraukalta, omistajan etuoikeuteen vedoten.

Tähän päättyy tarina tänään ja seuraavan kerran tekstiä luvassa viikon päästä maanantaina, kun olen takaisin ”toimistolla”.

Wen da jia hao! – H -