Tänä aamuna oli jo vähän parempi olo, onneksi. Olemme nimittäin lähdössä huomenna Shanghaihin ja täällä kun edelleen kuvataan lämpökameralla kaikki matkustajat, olisi ollut ikävää joutua silmätikuksi…muuten Shanghaihin on kiva taas lähteä ja päästä humputtelemaan. Tällä kertaa olemme laatineet listan hankittavista asioista ja toimintasuunnitelman, että ehdimme kaiken viikonlopun aikana!

Olin äsken kattomassa yhtä asuntoa, joka näytti tosi hyvältä! Lupasivat jopa, että olisi valmis viikon päästä…noh…katsellaan…keittiö oli kuitenkin asennettu ja vessakin, joten voi olla, että onnistuu. Se ois niiiin ihanaa!! Kävin jo kattomassa lakanoita, verhoja ja astioita yms. Tällä kertaa Micke ei ehtinyt työkiireiltään mukaan, mutta mukana oli agentti ja tulkki ja autokuski…? Ne on ihme tyyppejä täällä, änkee joka paikkaan mukaan. Viimeks kun oltiin toisen suomirouvan ja lapsiensa kanssa vaateostoksilla, niiden autokuski roikkui mukana koko ajan; maiskutteli kovaäänisesti ja huokaili, kun on niiiiiin raskasta, kun on näitä länsimaalaisia ystäviä…PAH! 

 

Nää firman autokuskit ja taksikuskit on kyllä ihan oma ryhmänsä, josta vois kirjoittaa pidemminkin…Täällähän ei pääse mihinkään autolla ilman, että on kiinankielinen osoite. Tai sekään ei aina riitä, koska kaikki taksikuskit eivät osaa lukea…kannattaa myös varautua siihen, että jos antaa jonkun myymälän business-kortin, niin sekään ei takaa perillepääsyä, sillä kuski yleensä lukee sen pienimmän tekstin siitä laidasta, missä lukee esim. lähellä sairaalaa ja sitten ajetaankin lähimpään sairaalaan…Aaargh!! Täällä on muutaman kerran meinannut kiehahtaa, kun nää oikeesti on niin, miten sen sanois nätisti…vajaaälyisiä? Toisaalta, taksit ei täällä montaa senttiä maksa, joten aina voi ottaa toisen auton ja kokeilla onneaan uudestaan…ja aikaahan mulla on...

Eilen menin alusvaatekauppaan, vaikka huonoja muistoja niistä edelliskerralta olikin…ei mitään, valitsin setin ja menin koppiin. Juuri kun olin saanut vaatteet pois, niin myyjä änkee koppiin mukanaan joku tyttö, jonka se oli kadulta bongannut "tulkiksi"...Siinä sitten porukalla soviteltiin mulle sopivia alusasuja…GOD!!! Täällä maassa ei oikeesti oo minkäänlaista yksityisyyttä…ei minkäänlaista! Sama juttu kuntosalin suihkuissa, joissa on suihkuverhot, vaikka en yhtään tiedä, että miksi? Juuri kun veden on saanut valumaan, niin jo tulee suihkunvartija kertomaan tarinaansa kiinaksi eikä lähde kulumallakaan…ah-dis-ta-vaa.

Micke sanois mulle tässä kohtaa, että matkailu avartaa...ja niin se todellakin tekee!

Nauttikaa siis olostanne Suomessa. - H -