Eilen otin kunnianhimoisen tavoitteen olla itsenäinen ja lähteä etsimään suutaria ja räätäliä. Tää kaupunki on täynnä katuja, joissa on vieri vieressä pieniä liikkeitä, mutta ongelmallista kuitenkin on, että kaikki näyttävät ulospäin samalta…jokaiseen täytyy siis kurkistaa sisään tietääkseen, mitä ko. kauppa tarjoaa…

 

1244168520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ei mitään, mysteeri oli selvitettävä, sillä lempihousuissa vetskari hajosi ja uusia tästä minikokoisten naisten kylästä on vaikea löytää…Lisäksi ainoat korkkarit, joilla pystyy kävelemään kellon ympäri ilman rakkuloita, päättivät luovuttaa kertaheitolla…

No, ettei mene aina saman jauhamiseksi, jätän tuijotukseen liittyvät yksityiskohdat kertomatta, mutta löytyi siis hierontapaikkaa, kalastusvälinettä, hammaslääkärin hoitotuoli potilaineen jne…vaan ei, mitä olin etsimässä…Täytyy siis unohtaa oma-aloitteisuus ja kysyä neuvoa muilta, olen nimittäin kuullut, että eräskin täällä lyhensi kahdet housut ja hinta oli 4RMB vastaten 40senttiä euroissa. Halpaa lystiä! Aion siis hoitaa asian täällä, vaikka taitava kotisuutari & ompelija Töölössä odottaakin.

Tänään illalla on tiedossa taas dinnerit! Tällä kertaa juhlimme läksiäisiä, sillä osa suomalaisista kavereista lähtee jo kesälomalle Suomeen ja olemme kaikki koolla seuraavan kerran vasta elokuun lopulla…minä ja miehet! Vaimoja ei siis odotettavissa sittenkään…nyyh.. Olenko mä vaan niin rakastunut vai onko minulla erityislaatuinen mies, kun ainoana suomi-vaimona olen täällä lupautunut seuraavan vuoden viettämään? Kyllä ja Kyllä...but still...

Tämän illan dinnerit pidetään siellä samaisessa Mao-ravintolassa, mistä saa reiän leukaan ruoan ollessa niin tulista…vahingosta viisastuneena otan kuitenkin tällä kertaa oman jääkylmän vesipullon mukaan ja juon sitä salassa, ettei kukaan henkilökunnasta vaan loukkaannu, kun eivät pysty kylmää vettä tarjoamaan. Kerran siellä ollessa sain kylmää vettä pyytäessäni jääpaloja kiehuvan veden sekaan…no joo, kyllä se ajan kanssa siitä varmasti olisi viilentynyt…vesipullot tai huoneenlämpöinen vesi eivät siis ole tuotevalikoimassa.

Täällä maassa kasvojen menettäminen on pahin asia mitä voi tapahtua ja sanan EI myötä näin tapahtuu. Tämän vuoksi ei halua asettaa paikallista tilanteeseen, jossa hän joutuu niin tekemään. Toisaalta kun ollaan Kiinassa, niin tämäkään asia ei ole aukoton: Humaltuminen tarkoittaa kasvojen menettämistä, mutta sitähän täällä tapahtuu paljon, koska kiinalaiset eivät kestä alkoholia. Tai kestävät, mutta humaltuvat samasta määrästä kuin allekirjoittanut ensimmäisen kerran sitä nauttiessaan…Kasvoja ei siis menetä, jos kukaan ei asiasta puhu tai jos sitä ei itse muista. Muutaman kerran olen ollut Micken kanssa työ-illallisilla, missä on meidän lisäksi ollut vain kiinalaisia miehiä. Hehän luonnollisesti haluavat skoolailla kanssani ja nähdä kun blondi-nainen humaltuu…ymmärtämättä, että siihen ei ihan muutama olut riitä ja hanat olikin suljettu pian avaamisen jälkeen, sillä kaverit huomasivat olevansa tilassa, joka johtaa siihen pahimpaan…ja mulla kun oli vielä oikeasti jano!

No, mutta. Tänään siis perjantai ja viikonloppu edessä! Lauantaina Charlien Enkelit kokoontuu naisten läksiäisiin, koska yksi kolmesta luovuttaa paikkansa Rizhaossa lopullisesti…nyyh taas Otsan rypistysSunnuntaina puolestaan tarkoitus tsekata kiinalainen golf-kenttä…bang ji le!

-H -

Vielä yks huvittava kuva löyty koneelta. Olen aina naureskellut tätä samaa, liittyen oikeinkirjoitukseen täällä...C tai D samapa tuo, harva tuota englanninkielistä puolta julisteesta kuitenkaan ymmärtää..

1244171497_img-d41d8cd98f00b204e9800998e