Hengissä ollaan! Tajusin just, että viimesestä kirjotuksesta on jo viikko aikaa...oon kai ollut liian kiireinen kirjoittaakseni!?Jotenkin kun on taas oma koti, niin kotitöihin menee uskomattoman paljon aikaa silityksineen ja ruoanlaittoineen...Mä oon oikeesti jo ruvennu murehtimaan, että miten sitä sitten selviää kun joskus taas alkaa käymään töissä?

Vessan tulppa-katastrofista alkanut show loppui vihdoin perjantaina, kun saimme taas peseytyä kylpyhuoneessamme!! Ja voitte uskoa, että tuntui hyvältä…mehän jouduimme käymään suihkussa kuntosalilla, missä ei ilmastointia tunneta. Ilmastoinnin puuttumisen lisäksi tuskanhikeä aiheutti muut asiakkaat ja siivoojat, jotka tekivät kaikkensa estääkseen suihkuhetkeni onnistumisen…tullessani suihkusta 32 asteen pukuhuoneeseen, penkeistä oli tehty katsomo ja pääesiintyjänä minä!? GOD! Ei ollut paljon pesusta apua, kun jälkihikeä pukkasi ja ärsytyskerroin hipoi 110 nostaen punan pintaan…Luojan kiitos kamerat sentään pysyivät piilossa!

Sain myös tutustua paikallisten erikoisiin peseytymistapoihin; Kiinalaisethan eivät käytä kylpypyyhkeitä vaan kuivaavat itsensä pienellä 10x10 kasvopyyhkeellä. Hiukset taas kuivataan ensin vessapaperilla ja sitten kuivaajalla, joten selitys siis löytyi kun ihmettelin suurta vessapaperitelinettä hiustenkuivaajan luona…miesten puolella kuivaajia käytetään kuulemma keskivartalon kuivattamiseen…etu- ja takapuolelta…Usch!!

Toimivan suihkun lisäksi meidän koti on muutenkin nyt täydellinen! Kaikki ongelmat on vihdoin selätetty ja viihdymme paremmin kuin hyvin Kieli ulkona Meidän talo on rakennettu Guihe-nimisen ostarin päälle, joten onkin enemmän kuin kätevää, kun saa työnnettyä ostoskärryt suoraan hissiin ja ostokset raahaamatta kotiin; Keep it simple!

Olen myös saanut monta uutta ”ystävää” uudesta kotikaupastamme. Meillä on myös vakikassa, joka puhuu hiukan englantia…hän rohkaisi mielensä yhtenä päivänä ja kysyi: Can we be good friends? No tota…Ensin varmaan pitäis määritellä sana ”hyvä kaveri”. JOS siihen riittää se, että yhteistä kieltä ei ole eikä mitään muutakaan yhteistä, eikä toisella osapuolella lisäksi mitään haluja olla kaveri, niin FINE. Ollaan vaan...

Muutenkin kaupan myyjät on erikoista porukkaa täällä. Yks suomalainen jamppa oli mennyt ostamaan lattianpesuainetta, mutta hyllynvartija ei ollut suostunut sitä myymään…siinä hetken ihmeteltyään kaveri otti puhelun sihteerilleen, joka välitti viestin: Myyjän mielestä hän ei tarvitse niin isoa purkkia ko. ainetta…What? Toisaalta kiva kun myyjä tietää tarpeesi paremmin…Eivät varmastikaan ole provikkapalkalla töissä?

Muuten arki on alkanut muotoutumaan ja aamu alkaa aina lenkillä läheisen järven ympäri…Ja joka aamu samat mummot harjaa katuja ja jaksavat ihmetellä menemistäni. Olen jo alkanut vähän tottua tähän tuijotuksen määrään, mutta välillä oma käytös kieltämättä alkaa hipomaan kiinalaista kun huomaan näyttäväni kieltä tuijottajille tai käyttäytyväni muuten kiinalaisen kulttuurin mukaisesti eli huonosti…mutta kun se hermo menee niin se menee…

Rannalla on taas tullut oltua paljon, koska ilma on ollut todella kuuma nyt jo pitkän aikaa. Edes tuuli ei täällä helpota, koska se on niin kuuma, että polttaa ihokarvat mennessään…Uimarannalla toistuu edelleen samat ilmiöt ja ihmiset eivät saa tarpeekseen länsimaalaisesta ottamassa aurinkoa…Bikineissä täällä ei kuitenkaan voi aurinkoa palvoa, sillä se olisi jo liikaa näille... JA mulle. Valokuvien ottajia kuitenkin riittää ja välillä joku kielitaitoinen uskaltaa tulla kysymäänkin lupaa kuvan ottamiseen…Olen kuitenkin alkanut pyytämään kuvan otosta rahaa...Loppuupahan kyseleminen!

Sitten on tietty niitä, jotka tulevat ”huomaamattomasti” viereen istumaan ja jossain kaukana kaveri tsuumaa meistä yhteiskuvaa… siihenkin on alkanut jo varautumaan ja aika nopeesti sitä saa käännettyä selän kameralle…Rasittavaa? Kyllä, mutta se vaan on rannalla olemisen hinta täällä….Viikonloppuna ostin kuitenkin ison viuhkan, joten sillä saa jatkossa hyvin peitettyä kasvot kameran tullessa näkökenttään…Peli on siis kovaa ja selviytymiseen tarvitaan mielikuvitusta!

Sellaista tänään…nyt tarkoitus lähteä hierontaan! Jännittävää nähdä mitä tällä kertaa antavat hierontalahjaksi…viime kerralla sain sukkahousut! Silmänisku

Kivaa päivää kaikille tasapuolisesti! Enää viikko ja meitsi starttaa kohti raikasta ilmaa, maksamakkaraa ja Arttua!

Ohessa kuva uudesta kotitalosta.

1246428733_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- H -