Kiinassa teen kanssa läträämisestä on tehty kauhee numero. Oikeesti. Nää ei varmaan oo mistään niin tarkkoja kun siitä, että kuinka monta yksittäistä lehteä on yhdessä haudutettavassa oksassa...niinkuin sillä olis mitään merkitystä?? No, nää on niin sekasin vihreestä teestään, että siitä tehdään juoman lisäksi oikeestaan ihan kaikkea: On pullia ja keksejä, voiteita ja jopa Green Tea hiuslakkaa, mitä siis minullakin on hyllynvartijan suosituksesta!

Itse teejuoma valmistetaan täällä niin, että aamulla laitetaan teen lehtiä kannettavaan isoon mukiin ja päivän mittaan sinne lisätään kuumaa vettä ja samoja teelehden rämmäleitä käytetään puolikas päivä. Ok, Fine. Näin siis teen kanssa, mutta voisiko joku kertoa, että miksi samaa logiikkaa sovelletaan kahvinteossa…? Meen yleensä Micken kanssa aamupalalle kl 6.30 ja silloin kahvi on niin mustaa, että sitä pitää laittaa kuuman veden kanssa suhteessa 1:10… ja sekös kiinalaisia ihmetyttää...joka jumalan aamu…Noh, mitä myöhemmin aamupalalle menee, sitä normaalimmaksi kahvin väri muuttuu.

Ja tietty kun ollaan kiinassa ja aivoja ei saa käyttää, niin kahvin lisäksi myös kuuma maito pitää saada jotenkin pilalle, joten se on pannussa tulikuumalla levyllä koko aamun ja jokainen vähänkään täysjärkinen tajuaa mitä siitä seuraa…voitte vaan kuvitella, että ei maistu cafe latte, joka on palanut pohjaan ehkä vaan viimeset 2 tuntia…Ah!

Lentomatkailu Kiinassa on muuten jokseenkin rasittavaa, koska sisäiset lennot on poikkeuksetta AINA myöhässä, tai tietty ei silloin kun ne on peruttu kokonaan…Täällä kannattaakin ottaa aikasempi lento mihin ehtisi, koska se on kuitenkin myöhässä ja näin saa aikataulut pysymään kasassa. Suosittelen! Lentoliikenteessä täällä pätee periaatteessa samat säännöt kuin muissakin maissa ja ne tehdään erittäin selväksi kiinankielellä ja vähemmän selväksi englannilla ennen koneen lähtöä, mutta kuitenkin… joka kerta kesken lennon joku höpöttää puhelimessa ja kessun haju leijailee koneessa! Ja lentoemännät eivät luonnollisesti puutu asiaan, koska punaisessa kirjasta ei tähän löydy ohjetta?…on oikeesti todella ikävää antaa henkensä kiinalaisen lentohenkilökunnan käsiin, nää kun ei oo niin kauheen luottamusta herättävää porukkaa muutenkaan…

Kiinasssa muuten länsimaalainen ei ole mitään ilman kiinankielistä nimeä, joka mullakin tätä nykyä siis on! Kiinan kielessä on äärimmäisen tärkeää, että nimi on hieno ja antaa kantajastaan hyvän kuvan: Mulle annettiin kiinalaiseksi nimeksi nimi Mudán, joka tarkoittaa pionin-kukkaa, kaunista ja harvinaista…olenkin todella otettu tästä nimestä!! Täällä leimafirmojen luvatussa maassa pitää omistaa tietysti nimileimasin, jonka myös kuuliaisena kiinalaisena itselleni teetin. Tästä lähtien ei siis tarvitse enää allekirjoittaa mitään, kunhan vain leima kulkee mukana käsilaukussa…Helppoa!

Sellaista…Tulin muuten äsken kotiin ruokkimasta koirakamuani ja yllätin siivoojat täältä sisustamassa huonettamme…tällä kertaa kirjapinot ja lähes kaikki irtotavarat olivat saaneet uudet paikat ja oli uutta lääkelaatikkoa(?) ja hiirimatto, vaikka mun läppärissä ei ole edes hiirtä...! Tää huone on oikeesti niin täynnä kamaa ja viikonlopun Shanghain jälkeen taas täydempi, että mä en haluis yhtään ylimäärästä romua tänne, ainakaan sellasta, mistä ei edes tiedä mihin sitä käytetään...ellei osaa kiinaa...Aargh! Yritä tässä nyt sitten elää ja asua…

1245219854_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

- H -