Tänään on kiva päivä, koska olen saanut tietooni, että kaupungissa asuu toinen suomalainen kotirouva ja olen menossa tapaamaan häntä! On oikeasti iso asia saada täällä seuraa ja vielä suomenkielistä. Saa nähdä, olenko ollut harhaluulossa olla ainoa valkotukkainen täällä…mutta ei hätää, kyllä 2 valkosta miljoonasta tummasta olisi silti vielä jonkin sortin erilaisuutta.

Eilen en tehnyt päivällä juuri mitään, mutta Micken tultua töistä lähdimme experimentoimaan vanhaan keskustaan, jonka lähellä asumme. Ja siellä on McDonalds! Päätimme kuitenkin vielä säästellä sitä houkutusta hetkeen, jolloin olemme oikeasti epätoivoisia ja roskaruuan tarpeessa…ja jotta paremmin sopeudumme tähän kapeauumaisten maahan…täällä ei oikeasti ole keskivartalolihavuutta!? Tai on, mutta vaan miehillä 50+ ja sekin somasti peitetty nostamalla housut kainaloihin...niin kiinalaisia meistä ei koskaan tule, tai jos tulee, niin saa huomauttaa ;) Keskusta muuten oli positiivinen yllätys! Vaatekauppoja- ja kenkäkauppoja super paljon ja tavara liikkui halvalla…jopa 39 numeron kenkiä oli, mitä vielä vuosi sitten en löytänyt tästä pitäjästä. Olen onnellinen!

Nyt kun täällä on oltu JO joitakin päiviä, on tietysti aika ruveta suunnittelemaan kesälomaa Suomessa! Ruotsiin ei mennä edes käymään, koska kotimme siellä on jo 100% vuokralaisen käytössä, niin ihanaa kuin olisi ollutkin päästä kesäiseen Tukholmaan....No, niitä kesiä toivottavasti vielä tulee. Kiinalaisten on muuten äärettömän vaikeaa ymmärtää tätä Eurooppalaista kesälomakäsitettä: 4 viikkoa?! No, meidän perheen työssäkäyvä on jo niin kiinalainen, ettei sellaista käsitettä tunne, joten 2vkoa Suomessa riittää. Allekirjoittanut sentään aikoo lomailla 2-3 viikkoa siihen päälle…Ihan vaan pitääkseni suomalaisten mainetta lomailijoina yllä.. No toisaalta on järkevää säästää lomapäiviä myös talveen, joka on täällä ilmastollisesti lähes suomen veroinen, joskin ei niin pitkä. Onneksi. Toisaalta ei huolta, koska täällä ulkona lämpötila on yleisesti sama kuin sisälämpötila, joten talvi TUNTUU varmasti pidemmältä kuin kotosuomessa…Täältä onneksi pääsee nopeammin ja halvemmalla lämpimään, joten kun kesäloma joskus loppuu, voi alkaa suunnittelemaan talvilomaa…

Liikunnasta vielä sen verran, että viimeksi täällä ollessamme, otimme jäsenyyden paikalliseen kuntosaliin. Se oli kyllä faciliteeteiltaan tosi hyvä. Sinne on tarkoitus hakea nyt vuoden kortti heti, kun tulemme takaisin Shanghain-lomalta. Siellä on myös pingispöytää, tanssituntia ja spinningiä…ja uima-allas. En ole koskaan erityisemmin pitänyt uinnista, mutta Indonesiassa asuessamme innostuin siitä todella ja opin jopa kroolaamaan! Kun vuosi sitten tänne Sumatran paratiisista saavuimme, olin ajatellut jatkaa uutta harrastustani…ei tarvinnut:

A) Uima-altaassa täytyy pitää uimalakkia- Big No,No- vaikka varmasti hygieniasyistä ihan perusteltu.  B) En suostu pukeutumaan kokouimapukuun. Täällä uimapuvut ovat vielä asteen verran enemmän; lahkeilla tai helmoilla.  C) Uima-altaasta puuttuu se EI SAA SYLKEÄ –kyltti…Enempää perusteluita ei varmasti tarvita ei.

Sellaista tähän perjantaihin ja rentouttavaa viikonloppua toivottaen, H

Vielä muutama kuva

Kotihotelli.

 1242949520_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Perinteinen kiinalainen taksi.

 1242949547_img-d41d8cd98f00b204e9800998e