No niin, paljon on taas aikaa kulunut ja vettä virrannut Jangtse-joessa sitten viime kirjoituksen, mutta suurin muutos edellisestä kirjotuksesta on tietty se, että musta tuli toistamiseen täti viime perjantaina, kun Ruotsinmaalla syntyi uusi ihme pienen tyttövauvan muodossa! Ihanaa!

Elämä muuten täällä jatkuu ennallaan ja ilmat ovet edelleen jatkuneet lämpiminä ja olenkin positiivisesti yllättynyt tästä, sillä olin aivan varma, että pitkälle syksyyn jatkuvat kesäkelit olisivat olleet enemmän lohdutuksen sanoja tänne muutettaessa, kuin puhdasta faktaa…mutta toisin kävi!

Ei sillä, että Kiinassa ei syksyn merkit näkyisi kesäkeleistä huolimatta: toppatakit ja talvivaatteet valtaavat kauppapaikat ja ostinkin perjantaina aivan ihanan kaniturkin kettukauluksella 50 eurolla…Mikä ihana maa!!

 

Sunnuntaina olimme pitkästä aikaa porukalla rannalla …Auringonoton jälkeen lähdimme etsimään  kalaravintolaa, mutta  perille päästyämme todistimme ravintolan takapuolella erikoisen tilanteen, jossa kokki paiskoi sätkivää kalaraukkaa maahan yhä uudelleen ja uudelleen…ja oon kyllä edelleen sitä mieltä, että vaikka niskaan iskun antaminen on aina ollut julmaa, mutta tällä tavalla hengen riistäminen toiselta on jo vähän liikaa … Menimme pitsalle.

 Muutama päivä sitten seuraani lyöttäytyi nainen, joka auttavalla englannilla kysyi, kiinnostaisiko työpaikka yksityisessä englanninkielen koulussa ja kysyi josko lähtisin tutustumaan seuraavana päivänä tiloihin…no ei mitään, Lähdimme seikkailulle täällä lomailevien, Micken kollegan, vaimon ja tyttären kanssa ja jakamaan koulun flyereita eräälle maaseutukoululle, kun vanhemmat olivat lapsiaan hakemassa…Kyllä siinä oli kyläläisillä ihmettelemistä, kun 3 alienia (joiksi meitä kiinalaisten englannilla kutsutaan) jakoi mainoksia ja puhui outoa kieltä…Hyvästä PR:stä kiitoksena nainen, joka ilmeni paikan omistajaksi, halusi tarjota meille lounaan…Ja lounaaksi tarjottiin tietysti paikan parasta….GOD!!

Lounaan jälkeen menimme vielä tutustumaan koulun tiloihin ja ja hyvältä näytti (siis kiinalaisittain). Sit tietty otettiin paljon kuvia, tanssittiin kadulla kiinalaisia tansseja ja käytiin vielä koulunomistajan kotonakin tapaamassa vanhempia..Täällähän kaikesta tulee aina kauhee sirkus, mutta lopputulema oli kuitenkin se, että musta tulee ope! Joskin töitä on vaan lauantai-aamuisin yksi tunti, mutta kuitenkinsaapahan jotain täytetty CV:hen, se kun ei oo kovastikaan viime vuosina karttunut

 

Huomenna aamulla on tarkoitus lähteä Qingdaoon ruokaostoksille ja viettää siellä koko viikonloppu.

Kiinalainen sihteerimme Shanghaista tulee myös ja kaikki Micken suomalaiset kollegat, joten kiva viikonloppu tiedossa! Tipatonta takana 3 viikkoa, joten yksi viinilasillinen on varmasti paikallaan…Gan bei!

- H -