Tulin toissapäivänä kotiin ja hissistä ulos päästyäni huomasin kahlaavani vedessä…siinä hetken mietittyäni totesin, että ei auta kuin jatkaa ja olo oli helpottunut, kun sain kotioven auki ja huomasin, että se ei onneksi tule meiltä. Hetken kuluttua jostain sitten ilmestyi mummoja, jotka näppärästi siirsivät ongelman muualle harjaamalla veden portaikkoon…sitä kun ei täällä kukaan käytä!? No toisaalta, tilanne oli ainakin meidän kerroksen osalta ohi ja asunnosta pääsi taas ulos…Samalla tuli pestyä portaikko, sillä meidän roskathan olivat siellä aikoinaan aika pitkiäkin aikoja ja sotkivat valuessaan lattian. Nykyään viemme itse roskat ulos, josta ne aika pian kuitenkin katoavat: Kiinassahan ei lajitella roskia, harrasteta kierrätystä ja roska-autoja ei ole. Tai näin ainakin luulin. Ilmeni kuitenkin, että täällä kaikki roska on rahanarvoista ja köyhät lajittelevat rikkaiden roskat ja myyvät ne sitten eteenpäin jollekin, joka sitten uusiokäyttää ne. Mielestäni aika kätevää ja lisäksi säästää yhteiskunnan varoja. Ohessa todisteeksi kuva, jonka sain napattua onnellisesta pahvinkierrättäjästä.

 
 
Huomenna olisi sitten tarkoitus aloittaa uudessa työpaikassa…spännande! Oon yrittänyt opetella esittäytymään kiinaksi ja kertomaan mistä tuun yms ja saa nähdä ymmärtävätkö lapset mun kiinan-aksenttia, koska aikuisille se tuntuu olevan ylivoimasta….Ja kun yhteistä kieltä lasten kanssa ei ole,  ajattelin käyttää universaalia menetelmää ystävystyä ja ostaa lapsien kaveruus viemällä kuntosalilta saamani maidot sinne lahjaksi. Maitohan on täällä suhteellisen kallista ja sitä pidetään hienona terveysjuomana, niin kuin siis Suomessa 50-luvulla…Ja tietty mitä makeampaa sen hienompaa se on. Nää mun Deluxe Milk –maitotetrathan on niitä kalleimpia, joten ehkä vaan puolet painosta on sokeria ja siks ne ei oo meidän perheessä kelvannut edes kahviin…
Sen lisäks, että maito on täällä eri makuista kun Suomessa, niin se myös ostetaan hyvin eri tavalla: 2-desin tetroissa ja aina paperikassillinen tai pahvilaatikollinen kerrallaan….
 
 
Viikonloppuna Qingdaossa jouduin muuten käymään paikallisella hammaslääkärillä, koska oon nyt kärsinyt hammassärystä jo muutaman viikon ajan…No…Hammaslääkäri tarkisti ja otti myös röntgenkuvan, mutta ei silti osannut sanoa onko reikää vai ei..!?? Oonkin tässä miettinyt, että miten ihmeessä se sitten osais sen korjata, kun jo pelkkä diagnoosin tekeminen on niin ylivoimasta? Toisaalta hintakaan ei ollut paha: 4EUR! Ens viikolla uus yritys toisella lääkärillä ja jos ei muuksi muutu, niin ei auta kuin ottaa lento Suomeen…Plaah.
 
Mutta nyt rantsuun ja tapaamaan suomalaista naista, joka on muuttanut tänne pysyvästi, jihuu!
Rentouttavaa viikonloppua kaikille tasapuolisesti ja Zai jian!
 
- H -